NL 1 0909 - 0400 527(90cpm.) BE 1 0907 - 40096(150cpm.)

Paranormaal

We worden vaak gevraagd: “Wat precies paranormaal betekent?” De term paranormale wordt gebruikt om diverse activiteiten en verschijnselen beschrijven. Volgens de Journal of Parapsychologie (een kwartaaluitgave voornamelijk gewijd aan de oorspronkelijke publicatie van de experimentele resultaten en andere bevindingen van het onderzoek zoals gepubliceerd door de term paranormale beschrijft “elk verschijnsel dat in één of meer opzichten overschrijdt de grenzen van wat is geacht fysiek mogelijk is volgens de huidige wetenschappelijke aannames. “ De werkelijke woord is afgeleid van het Latijnse gebruik van het voorvoegselpara betekenis “buiten of voorbij” wat normaal beschouwd.

Veel mensen associëren de term paranormale zoals alleen te maken met spoken en geesten. Echter, het paranormale ook onderwerpen als buiten de werkingssfeer van de parapsychologie inclusief UFO’s, cryptozoology, telepathie, ESP, gebedsgenezing, helderziendheid, en vele andere onderwerpen te zijn.
 

Een abnormale fenomenen is een waargenomen gebeurtenis of ervaring waarvoor lijkt er geen aangename wetenschappelijke verklaring zijn. Omdat dergelijke waarnemingen niet gemakkelijk in hoeveel bekijk onze werkelijkheid, kunnen deze gevallen zijn (en meestal) het onderwerp van controverse

Omdat paranormale fenomenen niet algemeen aanvaard als echte traditionele wetenschappers meeste van deze ideeën en theorieën over moeilijk te reproduceren anomalieën als pseudo (geen echte wetenschap), mede omdat de wetenschap moet bewijs reproduceerbaar in een gecontroleerde omgeving.
 
Sommige afwijkingen uiteindelijk een wetenschappelijke verklaring, verliezen hun status als onverklaarbare fenomenen. Bijvoorbeeld, terwijl het idee van de stenen uit de lucht vallen ooit werd beschouwd als abnormaal, meteorieten zijn nu erkend en over het algemeen goed begrepen.